Vi upphandlar för Haninge och Nynäshamns kommuner
och Haninges fastighetsbolag Tornberget

Haninge kommun
Nynäshamn kommun

Arkiv

Senaste nyheterna.

 • Nytt avtal för bemanningstjänster Socionomer Nya avtal för bemanningstjänster Socionomer är nu klara. Avtal är tecknat med fem olika leverantörer och avtalen omfattar både Haninge och Nynäshamns kommun.
 • Nya avtal yrkeskläder och skor för Haninge och Nynäshamns kommun Avtal är nu klart avseende yrkeskläder och skor och det är två olika leverantörer beroende på vilken typ av kläder vi ska köpa. Avtalen omfattar både Haninge och Nynäshamns kommun.
 • Lagkrav om e-fakturor till kommuner träder i kraft den 1 april 2019 Lagen gäller för samtliga inköp av varor, tjänster och entreprenader oavsett värde dvs från 1 kronan. Det gäller även köp över disk, näthandel och direktupphandlingar som genererar faktura.
 • Förhandsannons samordnad varudistribution 2015 startade åtta Södertörnskommuner ett samarbete kring samordnad varudistribution med målet att halvera kommunernas koldioxidutsläpp – vilket vi uppnådde 2017. Arbetet fortsätter med ytterligare förbättringar inom miljö, trafiksäkerhet, folkhälsa och fler lokala leverantörer.

 • Bluffakturor - Varningslistan Svensk Handel har gått ut med "Varningslistan" för att varna för bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande.
 • Informationsträff för nya avtalet för tolktjänster Informationsträff för nya avtalet för tolktjänster hålls för Haninge och Nynäshamns kommuner den 1 november i Haninge. Här hittar du information om hur du anmäler dig!
 • Nytt avtal för tolktjänster Nytt avtal för tolktjänster är nu tecknat. Avtalen träder i kraft 1 november och omfattar både Haninge och Nynäshamns kommun.
 • Nya avtal tecknade avseende lärarvikarier Nya avtal är tecknade avseende behöriga pedagoger och obehöriga vikarier för förskola, grundskola och gymnasium. Avtalen omfattar både Haninge och Nynäshamns kommun.
 • Sommarrutiner Samordnad varudistribution Nu är sommaren här och det innebär tillfälligt förändrade rutiner för den samordnade varudistributionen.

 • Sommarrutiner Nu är sommaren här och det innebär tillfälligt förändrade rutiner för vår telefonisupport.

 • Bevara för framtiden: e-arkiv ska säkra informationen Upphandling Södertörn genomför just nu en upphandling av e-arkiv för de fem södertörnskommunerna Haninge, Nynäshamn, Botkyrka, Huddinge och Tyresö. E-arkiven ska säkra att informationen bevaras utan att det behöver skrivas ut på papper.
 • Mossigt: gammal statistik ger felaktig bild Avsaknaden av en nationell annonsdatabas är en av orsakerna till att EU för nöja sig med statistik från 2016. Ett exempel på det är siffran på den totala upphandlingen i Sverige.
 • Att upphandla IT: Haninges nya avtal går från stort – till mindre delar Kommunen har nyligen upphandlat ett basutbud kring IT- och telefonitjänster. Det är stora summor och stora värden på spel och det gäller att tänka rätt. Kommunens IT-organisation, Upphandling Södertörn och managementkonsulten Knowit har samarbetat tätt och tänkt nytt.
 • Upphandling för 684 miljarder Konkurrensverket har tillsammans med Upphandlingsmyndigheten räknat fram att det offentliga upphandlade för 684 miljarder kronor under 2016 - eller korrektare uttryckt "värdet av de upphandlingspliktiga inköpen i Sverige 2016"
 • Utblick: ICA satsar på e-handel – byter plattform Dagligvarujätten ICA satsar på att utöka kapaciteten i e-handeln, dels för att kunna öka antalet artiklar i erbjudandet, dels för att vara beredda när utländska aktörer kommer till den svenska marknaden.

Senast uppdaterad

Upphandling Södertörn

Vi ansvarar för all upphandling i Haninge & Nynäshamn kommun

Besöksadress:

Rudsjöterassen 2
136 81 Haninge

Om Södertörns Upphandlingsnämnd

Kontakt:

upphandling@haninge.se
08-606 92 05

Besöksadress:

Rudsjöterassen 2
136 81 Haninge

Om Södertörns Upphandlingsnämnd