Logotyp Upphandling Södertörn

Vi upphandlar för Haninge och Nynäshamns kommuner
och Haninges fastighetsbolag Tornberget

Haninge kommun
Nynäshamn kommun

Upphandlingar 2018: vilka områden växer i Haninge och Nynäshamn?

Upphandling Södertörn jobbar bland annat med två expansiva kommuner - Haninge och Nynäshamn. Inflyttningen ökar, nya projekt startas och regionen växer. 2018 fokuserar Haninge och Nynäshamn ännu mer på miljö- och innovation.

Södertörn är en expansiv region. Vad innebär detta för näringslivet och kommunerna? Vi ställde frågan till Upphandling Södertörns verksamhetschef, Mikael Blomberg.

Mikael, hur ser din spaning för 2018 ut?
Vi ser en fortsatt expansion för både Haninge och Nynäshamn, vilket är jättespännande. Just nu byggs det mycket i stadsdelen Vega i norra Haninge och den nya pendeltågsstationen står klar nästa år. I Nynäshamn planeras för det nya bostadsområdet Segersäng och flera andra projekt som redan startat. Det diskuteras även mycket kring hållbarhetsfrågorna - miljön, sociala frågor och det etiska - det kommer att prägla vår verksamhet.

Vad intresserar de regionala bolagen?
Både i Nynäshamn och Haninge finns många små, och medelstora bolag och vi har alltid haft ett gott samarbete med dem. Det finns fortsatt intressanta möjligheter för företagare och bolag som håller koll på våra upphandlingar och ramavtal. Under 2018 kommer vi också att öka på våra aktiviteter för näringslivet med fler träffar, seminarier och en del annat spännande.

Vad händer inom upphandlingsområdet när kommunerna expanderar?
När det byggs nya bostäder behövs det till exempel verksamhetslokaler - i dagligt tal dagis, skolor, sporthallar. Annan verksamheter kommer till - hemtjänst, transporter och en hel rad med kringservice. IT är natruligtvis en tung post - både installation och hårdvara, men även tjänster som vi behöver: IT-arkitekter, systemansvariga, programmerare.

Något mer för 2018?
De som jobbar inom kommunerna kommer märka att Upphandling Södertörn inför ett nytt arbetssätt, där vi organiserar oss i affärsområden. Vi får ett tydligare kundansvar och sammantaget kommer detta att skapa
möjligheter för bättre affärer - både för näringslivet som leverantörer och för kommunerna med bättre avtal.

På vilket sätt?
Vi kommer att kunna ge ännu bättre service genom att våra upphandlare kommer "ha örat mot marken" och fånga upp vilka behov som finns. Jag tror att vi kommer att bli bättre på att ha kontakt med leverantörer som vill expandera sin verksamhet. Vi får alltså en högre grad av marknadskännedom såväl nationellt, regionalt och lokalt. Vi jobbar även på att det ska bli enklare för dig som leverantör att hitta rätt kontaktperson i vår organisation för att diskutera möjliga affärer.

Några fördelar för de som jobbar inom kommunerna?
Ja, vi tror mycket på kundansvar där vi som upphandlare kommer att ge fokuserad kommunikation med samtliga förvaltningsledningar i upphandlings- och inköpsfrågor. Istället för en total strategi för hela kommunen kommer vi under 2018 att fastställa strategier för respektive affärsområde och förvaltning.

 

Tipsa någon om den här sidan:

Senast uppdaterad